torsdag, oktober 16, 2008

fortsatt direktrapportering

Mimik är viktigt för valresultatet.

Det vet Senator McCain.

Smajlar mest hela tiden.

4 kommentarer:

Anja sa...

Brutalt ärlig:

han är ett äckel den där gubben. Japp.

Go Obaaaaama!

Anonym sa...

"Gubben är ett äckel?!"

Anja - ok, så han är väl ett äckel som satt i 5 & 1/2 halvt år i ett norvietnametisk fängelse, där de bröt hans armar flera gånger bara för att han vägrade att möta Jane Fonda som under tiden jobbade för fienden med propaganda filmer.

Ett äckel som fick chansen att bli frisläppt och åka hem efter "bara" ett år då hans pappa var en admiral och Nordvietnameserna ville använda honom i propaganda syfte för att visa deras "godhet". Han vägrade dock att gå hem så länge andra amerikaner fanns i fängelset - ett fängelse som får Guantanamo att se ut som Hilton eller Sheraton.

Så han 'valde' att stå ut med tortyr och svält i fyra år till. Ett äckel som gick ner över 50 kilo i vikt under vistelsen och som tills idag inte kan lyfta sina armar pga tortyren han fick stå upp med.

Du vet, man kan ha olika uppfattningar om det ena eller det andra och även om jag tycker att Obama är en dold rasist och Black Panther suporter (som i sig var en mycket våldsam och revers-rasistisk organisation som t.o.m. Marin Luther King tog avstånd från) och även om jag tycker att han tilhör den extrema vänstern så kommer jag fortfarande att respektera honom som min president om han nu blir vald av folket - vilket det nu är nästan garanterat.

Jag fick lära mig om McCain i den svenska skolan och du kanske kan kolla upp flera arkiv filmer från SVT eftersom SVT var de enda Västeuropeiska reportrar som tilläts i Norvietnam tack vore Olaf Palme's rykte som en socialist och hans personliga vänskap med Ho Chi Minh.
Även de mest extrema kommunisterna i Sverige (aPK) ansåg att McCain var en hjälte!

Om Obama hade mindre än 10% av den äckliga gubbens ärlighet, ödmjukhet men framför allt kärlek för sitt land så skulle jag känna mig stolt och ärad om Obama blev min president.

Brutalt ärlig - det enda som är äckligt här är att en hjälte som givetvis har många, många personliga fel, men som fortfarande är en nationell hjälte blir kallad en äcklig gubbe! :(

Niclas

anna of sweden sa...

Niclas,

jag kommenterar inte detta inlägget, eftersom det varken är mitt inlägg eller min åsikt som du kommenterar.

Respekt är viktigt. Oavsett vem det gäller. Oavsett vilka åsikter man ha. DET är min åsikt.

Hur mår din mamma? Har tänkt på henne och hoppas att allting gått bra.

/Anna

Anonym sa...

Precis, respekt är allting men när hela valörelsen är utspenderat av den ena sidan 4-1, när man använder sig av olagliga röster som tex. i Tennessee och Georgia där olagliga invandrare är bussade in med hjälp av ACORN, etc (ingen foto legitimation behövs, ett namn och en räkning med samma namn är allt som behövs i vissa counties), när en kandidat upmanar sina anhängare att donera pengar med hjälp av gift cards (vet inte ens vad de heter på engelska - gåvokort?) därför att på så vis kan de gå över deras max gräns på $2300 utan att bli rapporterade, när t.o.m. liberala tidningar rapporterar att nyhets ankare stödjer en kandidat (gissa vilken?) 70% av tiden så är det väldigt svårt att finna respekt för den andra sidan.

Trots all detta så föröker jag så gott jag kan att respektera den sidan. Att sedan få höra grova förolämpningar från den andra sidan hjälper ju inte alls.

När det gäller min mamma - tack för din omtanke. Hon ska opereras den 3dje December - 11 månader och 1 vecka efter hennes diagnos. Jag skriver när jag vet mera...

Vi hörs, Niclas.