tisdag, oktober 21, 2008

bye bye skolengelska

Kampen mot skolengelskan har börjat.

Jag har anmält mig till en språkkurs.

Sex intensiva kurs-veckor.

Sedan ska jag prata som en inföding.

I wish.

4 kommentarer:

Ulrica sa...

Men du pratar ju redan bra engelska tycker jag!

Ulrika i Enskede sa...

Hittade din blogg via Aftonbladets USA-val-rapportering. Läser ALDRIG bloggar i vanliga fall, men fastnade helt i din! Kul med så fåordigt - men pricksäkert - berättande. Men efter att läst bloggen hela vägen tillbaka till Sverige måste jag bara ta tag i mitt pluggande (ny inriktning mitt i livet). Och ta tag i att äldste sonen (11 år) tycker att starten i Engelska skolan (Sthlm) är allt annan än rolig.

aurorabuddha sa...

You wish. :o) Skolengelskan sitter som berget. Ibland hor jag hur maken pratar konstig dialekt och jag fragar: "ar det mig du harmar?" Men det fornekar han...

Har i SA finns det manga, manga som inte ens pratar engelska och nar folk hor min brytning tror dom att jag kommer fran Mexico. Det ar ingen som bryr sig hur man pratar.]

Jag vill oxa ga pa kurs! Jag har funderat pa en dar man far lasa bocker - det vill jag!

anna of sweden sa...

Ulrica.
Tack, vad snällt sagt! Engelskan funkar väl helt okej egentligen, men jag vill träna lite vardagskonversation. Lära mig att "small talka". Dessutom är det ju alltid kul att få gå kurs och lära sig något nytt.

Ulrika i Enskede.
Välkommen hit - och tack för det fina berömmet. Det värmer mer än du tror.

Blir lite nyfiken på din nya inriktning mitt i livet. Jag försöker mig också på en ny inrikning, eller åtminstone ett sidospår till min förra inriktning.

Lycka till med det du håller på med - och kom gärna in och kommentera igen!

Ja, och lycka till med sonens skolstart - där har vi ju ytterligare något gemensamt ... :)

Aurorabuddah.
Ja, jag wish! :) Men jag hoppas i varje fall på att lära mig lite vardagskonversations-skills, lite small talk-termer så att jag kan prata mer avslappnat med folk jag möter. Känner mig så stel och ospontan när jag pratar. Kan liksom inte språk-koderna.