söndag, september 04, 2011

dra på trissor

I morse när Söta K och jag
tog ett morgondopp.

Då var det tre (!) personer
som hälsade på oss.

Helt självmant.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Annars tycker jag att just svenskar är betydligt bättre på att hälsa än tex belgare!

Steve sa...

Det tar sig.

bettankax sa...

Nån som läser bloggen??;) Nej men allvar. Det tar sig!:)

Anonym sa...

Välkommen tillbaka till Sverige men varför så "felsökande"? Har inte alls samma bild av att folk inte hälsar,tvärtom, har du prövat att vara den som hälsar först? Som sagt det är så viktigt att bli sedd och ett hej med ett leende gör så gott! Lycka till med acklimatiseringen tror nog det blir bra till slut!

anna of sweden sa...

brysselkakan
Det skiljer säkert från plats till plats. Men jag tycker att svenskar hälsar riktigt uselt. I både Portugal och USA har det varit betydligt bättre än här.


steve
Japp. Härligt.


bettankax
Haha. Ja, det måste ju vara det. Eller så är det som Herr Make trodde. Att "vi morgondoppare" hälsar på varandra.


anonym
Tack! Men du, tycker du verkligen att jag felsöker ..? Så tråkigt.

Jag hälsar alltid först och inte ens då är det självklart att få ett hej tillbaka. Det tycker jag är riktigt, riktigt dåligt. Som du skriver så blir det så mycket trevligare när man ser varandra i ögonen och säger hej.

Elisabet. sa...

Ja, med risk för att upprepa mig, så i Skåne tycker jag att folk är så himla trevliga och artiga, - här hälsas det inte ALLS lika ofta -!

"I Skåne" = ystad och hässleholms sjukhuspersonal .-))

Ja, ja.

Annika sa...

Jag är en av de där som alltid hälsar på folk. Lite här och var. Inte varenda människa jag möter på stan eller så men alltid när jag träffar någon själv.

Det är väldigt intressant att se gensvaret och jag brukar ibland på mina promenader roa mig med att föra lite lös statistik i huvudet sådär för skojs skull. Men ja, jag håller med dig, även om de flesta hälsar när man hälsar på dem så finns det en och annan som bara blänger eller tittar i marken. Det är också en del som svarar bara för att de verkligen känner sig tvingade.

Ibland är det roligt med lite sociala experiment.

Desiree sa...

Oj ni är sanna vikingar som tar morgondopp även nu när sommaren är inne på sin slutspurt. Kul att ni börjar få vänner/bekanta. Erat område verkar fint och mysigt med bra grannar.
Kram!

a piece of happiness sa...

Säger som Steve redan har sagt "det tar sig" ;-)

anna of sweden sa...

elisabet
Det är säkert stor skillnad från ort till ort. På denna orten är det dåligt ställt med hälsandet. Men jag gör mitt bästa för att ändra på det. ;)


annika
Jag är likadan. Kör lite statistik för mig själv. ;) Det är verkligen få som hälsar spontant.


desiree
Vi inledde sommaren i Blekinge med morgondopp i niogradigt vatten ... så nu är det nästan ljummet. ;)


a piece of happiness
:)

Ulrika i England sa...

Efter att ha läst kommentaren från Anonym måste jag säga att jag tycker absolut inte att Anna är felsökande. Efter att ha bott utomlands i många år ser man efter hemkomsten sitt hemland med nya ögon. Dessa betraktelser är både positiva och negativa. Anna delar med sig av sina roliga och mindre roliga iaktagelser, vilket vi läsare verkligen uppskattar. Åsikten att svenskar kan vara lite stela och dåliga på att hälsa är det många av oss utlandssvenskar som delar.
You go Anna! Jag gillar ditt sätt att skriva. :)

anna of sweden sa...

ulrika i england
Tack. Jag känner mig verkligen inte felsökande. Men det här med icke-hälsandet är så otroligt uppenbart och störande. Och på något sätt är det av större betydelse än bara ett "hej". Det handlar om att se varandra och möta varandra.

Kram och tack för en fin kommentar!