torsdag, januari 07, 2010

tydligt tecken

Randig gata betyder nysaltad gata.

Nysaltad gata betyder förmodligen
snö imorgon.

Förebyggande saltning när meteorologerna hotar (märk ordvalet) med snö.
Så mycket litar man på väderprognoserna i det här landet.

7 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Ojdå... inte som i norra Italien då där de blir överraskade varje år och stänger alla skolor så fort första snöflingan börjar dala...

Milla sa...

Salt är det värsta de kommit på. Här saltade stollarna E4 vid 10 minus...är det konstigt att det skedde 23 olyckor inom 24 h/i och för sig var inte alla på E4 men pga saltet!

Hoppas du slipper snö. Gissar att det är er gata...trevligt det ser ut. Gillar du inredning...några trender på G i Amerikat? Tack ifrån min son, han blev överlycklig över kommentaren på sin blogg.Kram Milla

Anna - isprinsessan sa...

Som du vet är det kallt även här himma. På vår damm ligger ett tjockt istäcke och i morgon ska vi packa en pulka med varm choklad, picknickgrill, korv och annat smått och gott och gå till dammen och åka skridskor hela dagen och ha mysigt. Det gäller att passa på nu när vi ÄNTLIGEN har riktig vinter!! :D
Kram

Elisabet. sa...

Är det inga vita linjer på gatorna?

Där du bor, menar jag ..?

gissan sa...

Jodå, ajj lajk snå...när den ligger stilla på marken och det är kallt ute och solen skiner...never annars...

Och du...i alla fall JAG gillar (läs - love) (och förstår varför) ditt onomonomonomopoetiska way of skriva engelska....
Det är ju det som gör det till din blogg.
Får hävven sejk...

Ha en underbar dag trots snå...men du hade sol iallafall...det såg jag på salt-fotot...
Den är faktiskt här idag åxå...
Ajj lovv de san...
Stor snösmältande kram från sviden.
(fasen va irriterad jag blev av den kommentaren...folk ska väl skita högaktningsfullt i hur man skriver på sin EGEN blogg...? Brrr)

Carolina sa...

Vet inte hur det är hos er i Staterna, men hos oss i Canada är saltkornen stora som stenkulor och de förstör skorna något så otroligt mycket. Jag gillar verkligen inte hur de saltar här.

anna of sweden sa...

Helena
De stänger skolorna väldigt snabbt här också. Åtminstone ur ett svenskt perspektiv. ;)


Milla
Jag gilllar inredning. Men har absolut ingen koll på trender. Tyvärr ... Men rent allmänt känns det inte som att det är härifrån inredningstrenderna har sitt ursprung. Gillar skandinavisk inredning så mycket mer.


Anna - isprinsessan
Åh, vad härligt det låter! Ha det riktigt, riktigt mysigt. Och sedan imorgon kväll kan du väl mejla över ett foto till mig! :) Ett foto på dig och de små insprinsessorna. Ja, den store iskungen kan ju också få vara med på ett hörn om han vill.


Elisabet
Nä. Faktiskt inte. Det har jag inte tänkt på. Men de större gatorna - de utanför området - har linjer så det räcker. Fast inga promenad- eller cykellinjer. Till min stora sorg.


Gissan
Wi anderstand itch ather. Jo and mi.


Carolina
Det är väldigt olika. Här i vårt område behandlar de gatorna dagen innan väntad snö med någon slags saltbeläggning. Det är inga korn alls. Sedan har jag sett sådant salt som du skriver om också. Trodde först att det var glas jag körde på ...