Semlor ja! Har helt givit upp att vänta på fettisdagen. Men mina var bara vanliga köpta, men åh så gott ändå! Äter dem helst i varm mjölk. Har fått med ena sonen på det också. Inte den andra, han vill dessutom helst ha wienerbröd. Han tycker det är väldigt märkligt att man frivilligt kan äta en massa grädde... men socker går bra! Ha ha!
Semlor ja! Har helt givit upp att vänta på fettisdagen. Men mina var bara vanliga köpta, men åh så gott ändå! Äter dem helst i varm mjölk. Har fått med ena sonen på det också. Inte den andra, han vill dessutom helst ha wienerbröd. Han tycker det är väldigt märkligt att man frivilligt kan äta en massa grädde... men socker går bra! Ha ha!
Åh vad gott!! Man kanske får göra ett försök att baka bullar...och göra egen mandelmassa:) Jag åt en semla innan jag åkte från Sverige, förra året missade jag dem helt. En frestande bild!!
Mums, men varför måste du fresta mig Anna? Tänkte dra ner på kakor men nu går det ju inte, överallt finns det semlor som får det till att snurra i huvudet på mig... Ha det bra Camilla
Neäääj...ANNA!! VAD gör du????? Jag blir tokig...JAG VILL OXÅ ha!! NU!! GUd så GOTT!! Min kompis Lotta brukar fixa så goda åt vår svenne-frukostklubb. I canot wait!! NU blev jag akut semlesugen... SLURP!!
Är den svenska torrjästen bättre? Dina bullar ser ju stora och fina ut. Jag skall göra ett nytt försök närmre fastlagssöndagen, mina bullar blev så små och ynkliga sist.
Mmmm... ser jättegott ut! Semlor är en av dom bra sakerna med våren. Och dom kan man ju fixa själv! Svårare är det med tulpanerna. Finns inte än här heller, men hyacinter! Som är en julblomma!
Ha en härlig vecka! Hoppas att ni har lite bättre temperaturer den här veckan. Här blev det visst -14 igen! (Celsius alltså!)
Sindarin Bara ut och köp - det kan ju ni lyckostar i Sverige göra. Här måste man minsann baka själv om det ska bli några semlor.
Ulrika Köpta är ju väldigt goda - godare än hembakade skulle jag vilj säga. I varje fall min hembakade. De blir så himla mäktiga. Men med mjölk ... Nja. :)
Ab beau Ja, det var ju lite elakt av mig! ;)
Svensk chekchouka Visst är den snygg?
Nattsyrran Har du inte ätit än? Tycker du inte om semlor eller har du bara bra karaktär? :)
Ninni Förra året gjorde jag egen mandelmassa. I år hittade jag färdig. Rätt kul att baka själv.
Marianne Å, lyckost som ska en sväng till Sverige. Glöm inte att äta lite Lingongrova också! ;)
Jessica Vet faktiskt inte. Någon gång i februari.
Camilla F'låt! ;)
Annika Haha, I'm sorry. Men du och Karolina kan väl baka idag, vet jag! Perfekt syssla en studiedag. :D
Anna Ja, det lyckades bättre med svensk torrjäst. Men allra bäst resultat blir det med färsk jäst, tycker jag. Fast det verkar ju vara en raritet här.
Snubblade över denna info på nätet och tänkte genast på dig! "Ett försök att omvandla Amerikansk jäst till vår svenska färskjäst Jag är inte riktigt säker på förhållandena men det är en bit på väg. 1 teaspoon instant yeast = 10,5 gram färskjäst. 1 teaspoon active dry yeast = 7,9 gram färskjäst. 1 teaspoon instant yeast = 1 1/4 teaspoons active dry yeast. 1 teaspoon active dry yeast = 3/4 teaspoon instant yeast." OBS! Ej faktagranskat!
19 kommentarer:
Den verkar toppen god... blir lite sugen så här på morgonkvisten! Ha en härlig dag, Anna! Kram Anna
Attans va sugen man blir på semlor nu då
Semlor ja! Har helt givit upp att vänta på fettisdagen. Men mina var bara vanliga köpta, men åh så gott ändå! Äter dem helst i varm mjölk. Har fått med ena sonen på det också. Inte den andra, han vill dessutom helst ha wienerbröd. Han tycker det är väldigt märkligt att man frivilligt kan äta en massa grädde... men socker går bra! Ha ha!
Semlor ja! Har helt givit upp att vänta på fettisdagen. Men mina var bara vanliga köpta, men åh så gott ändå! Äter dem helst i varm mjölk. Har fått med ena sonen på det också. Inte den andra, han vill dessutom helst ha wienerbröd. Han tycker det är väldigt märkligt att man frivilligt kan äta en massa grädde... men socker går bra! Ha ha!
Åh vad sugen jag blir på semlor nu! Inte bra kl 9 en måndagsmorgon :)
waoow! vad sugen jag blev! vilken proffsigt snygg semla!
Wow, den såg ju himla go ut. Jag har inte ätit någon ännu. Men det blir väl snart.
Kram
Åh vad gott!! Man kanske får göra ett försök att baka bullar...och göra egen mandelmassa:)
Jag åt en semla innan jag åkte från Sverige, förra året missade jag dem helt.
En frestande bild!!
Å det ska jag äta när jag kommer till Sverige om en dryg vecka! Guuuuu va gott!
nar ar det semeldagen? jag tankte jag skulle anstranga mig iar och servera semlor har hemma. Ellie tycker det ar sa gott.
Mums, men varför måste du fresta mig Anna?
Tänkte dra ner på kakor men nu går det ju inte, överallt finns det semlor som får det till att snurra i huvudet på mig...
Ha det bra
Camilla
Neäääj...ANNA!! VAD gör du????? Jag blir tokig...JAG VILL OXÅ ha!! NU!!
GUd så GOTT!!
Min kompis Lotta brukar fixa så goda åt vår svenne-frukostklubb. I canot wait!!
NU blev jag akut semlesugen...
SLURP!!
Är den svenska torrjästen bättre? Dina bullar ser ju stora och fina ut.
Jag skall göra ett nytt försök närmre fastlagssöndagen, mina bullar blev så små och ynkliga sist.
Mmmm... ser jättegott ut!
Semlor är en av dom bra sakerna med våren. Och dom kan man ju fixa själv! Svårare är det med tulpanerna. Finns inte än här heller, men hyacinter! Som är en julblomma!
Ha en härlig vecka! Hoppas att ni har lite bättre temperaturer den här veckan. Här blev det visst -14 igen! (Celsius alltså!)
Anna
Detsamma till dig - ha en härlig dag!
Sindarin
Bara ut och köp - det kan ju ni lyckostar i Sverige göra. Här måste man minsann baka själv om det ska bli några semlor.
Ulrika
Köpta är ju väldigt goda - godare än hembakade skulle jag vilj säga. I varje fall min hembakade. De blir så himla mäktiga. Men med mjölk ... Nja. :)
Ab beau
Ja, det var ju lite elakt av mig! ;)
Svensk chekchouka
Visst är den snygg?
Nattsyrran
Har du inte ätit än?
Tycker du inte om semlor eller har du bara bra karaktär? :)
Ninni
Förra året gjorde jag egen mandelmassa. I år hittade jag färdig. Rätt kul att baka själv.
Marianne
Å, lyckost som ska en sväng till Sverige. Glöm inte att äta lite Lingongrova också! ;)
Jessica
Vet faktiskt inte. Någon gång i februari.
Camilla
F'låt! ;)
Annika
Haha, I'm sorry. Men du och Karolina kan väl baka idag, vet jag! Perfekt syssla en studiedag. :D
Anna
Ja, det lyckades bättre med svensk torrjäst. Men allra bäst resultat blir det med färsk jäst, tycker jag. Fast det verkar ju vara en raritet här.
Fröken Anki
Och här finns det bara påskliljor.
Märkligt land, det där Amerikat! ;D
Åååååh, GE HIT!
Snubblade över denna info på nätet och tänkte genast på dig!
"Ett försök att omvandla Amerikansk jäst till vår svenska färskjäst
Jag är inte riktigt säker på förhållandena men det är en bit på väg.
1 teaspoon instant yeast = 10,5 gram färskjäst.
1 teaspoon active dry yeast = 7,9 gram färskjäst.
1 teaspoon instant yeast = 1 1/4 teaspoons active dry yeast.
1 teaspoon active dry yeast = 3/4 teaspoon instant yeast."
OBS! Ej faktagranskat!
Anna
Å, vad snällt av dig. Tack!
Skicka en kommentar