onsdag, mars 25, 2009

visste ni att ...

... man kan köpa ägg-
vita på flaska i USA?

Dock inte äggula.

Hm.

Hur går det ihop?

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det går nog köpa det mesta...förutom äggula då... Man funderar ju hur artificiell den är...vitan alltså...som saknar gulan...
;) Kram Anna

Unknown sa...

En special för att kunna vispa ihop maränger, eller?

Anonym sa...

Ja här kan man köpa pulver-äggvitor......knasigt!

Hemmalycka sa...

Hihi man undrar vad de gör med gulan? Hur är det att bo där borta, är det lätt att gå upp i vikt, Med den feta maten?
Kram Åsa

Lenis sa...

Ja du ser Amerikat hehe...
Ha en bra dag

Vicky sa...

Underbart! Undrar vad de gör med gulan? En gång på ett cafe (i Köpenhamn tror jag det var) såg jag personalen stå och skära långa vita rullar i tunna skivor. Sen såg jag att rullarna var gula i mitten. Det var ägg - omskapta så varje skiva blir perfekt...

Annika sa...

Just det...men kan man inte köpa hela vispade ägg på flaska också? Både vitan och gulan?
ÄSCH, jag vet inte...brukar inte kolla det där så noga på affären. Grabbar bara mina ekologiska ägg och går...men nu måste jag nog kolla nästa ggn, hahahahaha!!!
Kram!!!!

Jenny sa...

Det är för att de har skrämt livet ur di stackars amrisarna med äggulor och kolesterol, tror jag. Men för en annan som faktiskt mest gillar det vita på ägget, så är det perfekt :-). Mums för äggviteomelett med smält gul ost... Hm, jag tror att jag varit här liiiiite för länge ;-). Kram!

Camilla Alvén sa...

Vad konstigt, undrar vad de gör med gulorna?

Ha det bra

Taina sa...

Det har jag inte sett! Vet inte om jag vill se det heller. Yäk! Har du provat det? Och du, ett mysterium. Vart tog äggulan vägen ;)
Kramelikram

anna of sweden sa...

Anna
Förmodligen väldigt artificiell - eller så är det ett väldigt slöseri på gulor - eller så bakas det något av gulorna ... Spännande är det i varje fall. :)


Dosiss
Vet faktiskt inte. Äggallergiker som jag är.


Cecilia
Inte konstigt att barnen gör "lemonade" av pulver i skolan ...


Åsa
Japp. Hur lätt som helst! ;)


Lenis
:D


Utlandsmamman
Och i andra länder svälter folk ...


Annika
Vet faktiskt inte. Det kan kan förmodligen. Har aldrig köpt på flaska själv. Vi kör den lite omoderna varianten i skal.


Jenny
Smält ost? Du ÄR amerikan! :)


Camilla
Ja, det undrar jag också. Får ut och undersöka. :)


Taina
Visst låter det läbbigt?

Vi kör med den gamla hederliga varianten i skal. Eller rättare sagt - familjen kör med den varianten. Själv är jag äggallergiker så jag kör inte med någon variant alls. Lika bra det.

Anonym sa...

Jag jobbar på restaurang. Och en gång fick vi äggula på flaska i en leverans. Det var lite konstigt. Men jag tror jag vet vart äggulorna tog vägen då ;)

Anonym sa...

Om man gillar maränger är det nog fantastiskt praktiskt, man slipper få en massa äggulor över. För vad gör man av äggulor egentligen? Majonnäs är ju både svårt och onyttigt.

Chris sa...

Vad jag vet görs det en hel del omeletter på bara äggvita pga kolesterolhotet.

anna of sweden sa...

millarocker
Först pch främst - välkommen hit!

Aha, så där har vi lösningen på gåtan med de försvunna äggulorna. :)


Katarina
Jo, nu vet jag. Äggulorna häller man på flaska och skickar till restauranger. (Se kommentaren här över.)


Chris
Vet du oim det finns att köpa i Sverige? Äggvita på flaska?

em sa...

Inte så konstigt - de flesta amerikanska recept använder mycket mer äggvita än äggula. Jag har vänner som slänger gulan, eller ger till sina djur.
Margaretha

anna of sweden sa...

em
Det känns ju bättre om gulan används. Man kan ju alltid använda den till håret. För man får snyggt hår om man gör en liten äggule-inpackning. Tror jag. Har jag hört.