tisdag, mars 31, 2009

jag - en swea

Nu har jag gått med i SWEA.

Swedish Women's Educational 
Association.

Ett nätverk för svenska kvinnor
i utlandet.

Jag hade tänkt låta bli.

Jag hade tänkt leva helameri-
kanskt.

Men jag har ångrat mig.

Jag behöver svenska vänner.

Också.

Jag behöver träffa likasinnade.

Jag behöver vara svensk.

19 kommentarer:

Taina sa...

Tänk att så tänkte jag också. Har dock inga svensk klubbar i närheten så jag får väl bilda klubb med mig själv. Vet dock att det bor några svenska familjer runtomkring. Enligt rykten. Det finns bland annat en som de kallar för "the Swedish woman" som alltid ger så höga bidrag till olika välgörenheter. Trodde först de pratade om den omtalade grevinnan från Sverige. Hon som går igenom en smaskig skilsmässa i Hartfords domstol här i CT. Men det var det inte. Och inte var det då jag heller ;)
Kramelikram en måndagkväll, Fru Swea!

Gabbe sa...

Välkommen får jag säga då :) Jag har dock inte varit med på något ännu men funderar att följa med på morgonkaffet den 16:e...

Anonym sa...

Här finns ingen SWEA så jag är med i en fransk organisation istället - allt för att träffa lite européer iaf ;-)

Abercrombie sa...

Klart att du ska vara med i Swea. You are such a 'Swedeheart'...;-)

Anna DE sa...

Åh vem behöver inte Svenska vänner. Jag känner inte en enda svensk i delaware. Ibland måste jag t o m prata med mig själv så jag kan prata svenska haha. Förresten ville du ha ögoncacso från Sverige?

m family goes västerut sa...

Rekommenderas??

Anonym sa...

Det skulle jag nog behöva i din sits med! Sitta och prata om att vara svensk i USA! Det är nästan så att man behöver diskutera att vara svensk i Sverige...ibland...
Kram Anna

ulrika i Enskede sa...

Märkligt vad viktig ens bakgrundskultur blir i annat land. Vi är mer lika svenskar än andra kulturer, hur olika vi ändå är varandra som individer. Rent generellt. Men tänk vad liknande erfarenheter under ens uppväxt ändå har betydelse. John Blund och Drutten och Jena någon?

Under mitt high school-år i Kalifornien umgicks jag intensivast med andra svenskar - andra tonåringar som jag efter det varken har träffat eller saknat. Men på plats där var vi ändå så lika... Rätt märkligt som sagt. Å andra sidan har jag fortfarande efter 25 år kontakt med familjen jag bodde hos.

Vad gör ni i SWEA?

Kram Ulrika

Annika sa...

Hoppas du kommer att gilla det hela...
Vi får se vad du har att förtälja sen...
Kram!

anna of sweden sa...

Taina
Ja, just det hon ja, "the Grevinna"! Hon spelar i en klass för sig.

Men vi har ju en bloggklubb. Eller hur? För alla oss ute i periferin.


Gabbe
Å, tackar! Jag har inte heller hunnit vara med på någon aktivitet. Kaffe den 16:e? Tänk om vi skulle gå dit båda två - så att vi äntligen får träffas. Med en nejlika i knapphålet så att vi känner igen varandra! :) Vad sägs?


Petchie
Ja, det är lustigt. Alla europeer blir liksom landsmän.


Abercrombie
Ahhhh! And you are such a funny blog reader! ;)


Anna DE
Haha. Ja alla knep att hålla kvar svenskan är bra

Ögonkakao? Åh, du är för gullig. Har just fått en liten laddning med posten så jag klarar mig. Men åh, vad glad jag blir att du tänker på mig!


m family
Vet inte än ... Har just gått med. Får återkomma.


Anna
Haha. Ja så är det kanske.


Ulrika
Ja, det är väldigt märkligt. Och ännu märkligare är att andra europeer blir som landsmän de också - även om de inte känns lika mycket landsmän som andra svenskar.


Annika
Återkommer. Är du inte med?

Gabriella sa...

Hahaha, ja kanske det!? Eftersom jag inte har bil är jag ju lite beroende av att min granne ska dit men hon nämnde det häromdagen så jag tror att det blir av. Senast den 14:e ska man anmäla sig. Har du hunnit få programmet? Kan maila det till dig annars?

Anna of Dallas sa...

Jag har inte gått med i Swea än, men jag är ju med i den Danska klubben.
Jag pratade med en dam (se min bild från Scandinavian Night with the Stars) häromdagen som verkade vara mycket aktiv. Hon sa att SWEA är mer för de yngre tjejerna och Wasa för de äldre. Är det någon som har mer erfarenhet av det?
Jag vet inte om jag räknas som gammal eller ung.

Amy Green sa...

Är också medlem i swea, man får ju lite rabatt på ikea! Men har inte varit med på några aktiviteter än, det mesta händer utanför stan och utan bil är det ju lite krångligt :( Men om det blir något i stan hakar jag genast på, längtar också efter att umgås med lite svenskar här!

Mz.olsson sa...

Vi har ingen SWEA här i Portland. Men vi har ju vår "kaffeträff". Det är jättekul! Så bor det många svenskar i ert område?? Här finns massor! Jag tycker att mina svenska vänner är helt oumbärliga för mig. Umgås i stort sett bara med svenskar... hade nog känt mig väldigt ensam om jag inte haft dem...

Katarina sa...

SWEA nätverket är toppen! Du får säkert många nya vänner där.

anna of sweden sa...

Gabriella
Jag har fått programmet. Men tack i alla fall.
Vi kan ju höras vid när det närmar sig morgonkaffet så får vi se om det blir en liten bloggträff!


Anna
Oj, då. Jag som alltid haft en föreställning om att SWEA är för "damer". :)


Amy
Ja, det är ju det där med avstånden. Du och jag och Gabriella som inte heller har bil (se ovan) får kanske ha en liten bloggträff någon gång!


Mz.olsson
Massor av svenskar här också. Kul! Jag är med i en svensk bokklubb och det uppskattar jag väldeliga.


SWEA
Är du en swea?

Annika sa...

NÄ!
Jag har varit med...I omgångar...Men det är för mkt av klubben-äldre-fina-tjusiga-ärtiga-eleganta-svenskor för att jag ska vara bekväm.
MEN, jag vet ju att mkt har hänt sedan jag gick ur. Grejjen är ju den att jag har ett ganska brett nätverk av svenskor ändå, så det känns inte så angeläget. MEN DU SKA ABSOLUT ge det hela en chans!!!
Det är säkert annorlunda numera.
Kram!

Annika sa...

WASA ordern som ngn skrev om ovan är för RIKTIGT gamla, och ofta inte för såna som oss. Klubben är mkt för gamla svenskättlingar som försäker hålla i gamla svenska trad.
SWEA är faktiskt rätt mkt för äldre svensktalande kvinnor också, tycker jag. Men jag ska vara TYST. jag har inte varit med i SWEA sedan typ 04...

anna of sweden sa...

Annika
Jag lovar att rapportera! :)