torsdag, oktober 14, 2010

en insikt

Men vet att man bott länge i Amerikat.

När en tvåfilig motorväg känns som en
smal landsväg.

Minst tre filer ska det vara för att det kännas
som en motorväg.

8 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Första gången vi körde på en trefilig väg var i Grekland, vi hade precis hyrt bil och lämnat flygplatsen i Athen och kom ut på den trefiliga vägen "hjälp, skrek Björn, var ska jag köra" stanna i mitten, sa jag med panik i rösten och såg hur bilarna körde förbi både till vänster och höger...Barnen höll för ögonen...

Ha det bra
Kram

Annika sa...

Right on, Anna!! Håller med dig till 100. Tvåfiligt ÄRO landsväg, så det så ;-)
Huggies!!

anna of sweden sa...

camilla
Haha, kan se det framför mig! ;)


annika
Det var väl det jag visste! ;)

Åretruntparadiset sa...

Och man vet att man varit länge i Quebec, Kanada när man inte längre ser de spruckna vägarna eller hör smällarna när bilen tar sig över tjälskotten på motorvägen. Vi drar söderut till USA idag och jag ser redan fram emot att köra lite på amerikanska vägar där folk tar det lugnt och inte kör som om livet stod på spel (vilket det i och för sig gör ibland i montrealtrafiken).

Brysselkakan sa...

Kan hålla med! Minns i Atlanta för några år sedan, tror det var sex filer! Då kan man lätt få lite panik om man inte vet vart man ska!

Marie sa...

Haha! Jag håller med! När jag kommer hem till Sverige är det alltid lite konstigt med två filer... o 110-gräns?! 110?!? What? Det kanske kommer upp som tillfällig gräns om det är snöigt o halt, men annars får man köra så fort man vill! You gotta lova Autobahn! :)

anna of sweden sa...

åretruntparadiset
Oj, så det är så stor skillnad mellan USA och Kanada? Vart i USA ska ni köra? Lite nyfiken bara ... ;)


brysselkakan
Då är GPS himlans bra att ha!


marie
Här är trafiken långsam. Strax över hundra på motorvägen. Ganska frustrerande ...

Åretruntparadiset sa...

Anna - det är jättestor skillnad, fast egentligen mest på Quebec och resten av världen. Det märks direkt när man kör in i Ontario också... Vi ska köra ned till NY och New Jersey.