onsdag, augusti 10, 2011

bloggens vara eller icke vara

Utan dator i sommarhuset.

Då fungerar det inte riktigt att
blogga.

Så jag tar en paus.

Och återkommer på måndag.

Tills dess ska jag fundera.

På om bloggen ska få fortsätta
att existera.

För jag vet faktiskt inte riktigt.

Jag känner mig lite vilsen.

Inte bara i den riktiga världen.

Utan även i bloggvärlden.

47 kommentarer:

Kajsa sa...

Men neeeej, du får inte sluta blogga ju. Det går bara inte! Älskar dina fina små blogginlägg och betraktelser, bilderna också givetvis. Pretty please, stay?

Style by M.O.M. sa...

Det är synd om du slutar blogga, men det gäller ju att man själv tycker att det ger något, annars fyller den ju ingen funktion.

Håller tummarna och hoppas att du hittar tillbaka och inte går vilse för evigt!

Kram på dig och trevlig långhelg på landet!

/karin

Desiree sa...

Neeej sluta inte blogga! Jag kände precis som du när vi först kom hem och undrade hur spännande och interessant min blogg skulle vara då jag plötsligt blev vanlig Svensson igen men jag är så glad att jag fortsatte att blogga. Det fanns också tider då jag kände att det var superstressigt att hinna blogga och komma in i allt vad vardagsliv innebar här. Men bloggen var ändå en skön ventil. Dessutom ville jag hålla kontakt med alla fina bloggvänner. Jag tycker du tar jättefina bilder och erat Sverige äventyr har ju precis börjat. Det är väldigt spännande att få ta del av dina reflektioner och få höra hur du upplever/känner. Att känna sig vilsen hör till. Det tar ett tag. Jag känner att jag precis har börjat landa något nu efter ett år så ha tålamod, det tar tid att vänja sig vid Swiiiden.
Kram!

Cari sa...

Är det inte då man behöver en blogg?
Ha det skönt i sommarhuset.

Gissan sa...

Näääääjjjjeeeee...!!! Inte sluta blogga!!!!! :( Då har jag ju INGEN blogg o läsa...!!! Kram från Gissan

gunnar i vaplan sa...

Hej Anna...
Neejjj, jag vill inte att du slutar helt med din blogg.
Den är jättetrevlig att läsa. En paus är tillåtet, men inte ett avslut ;-))
Man behöver inte blogga så ofta.
Själv är jag väldigt ojämn med nya bloggisinlägg och med kommentarer till andra. Men du ska veta att din blogg läser jag ofta ;-)

Fourmum sa...

Åh nej! Jag hoppas verkligen att du orkar fortsätta! Jag började läsa din blogg medans ni bodde i Portugal. Visst har det varit intressant att läsa om livet som utlandssvensk, men det mest intressanta har varit dina underfundiga och intressanta inlägg samt underbara fotografier. Det förändras ju inte av att du numera bor i Sviden o börjar jobba som många av oss som läser din blogg :) Som sagt, jag hoppas verkligen att du fortsätter! Jag lovar att fortsätta läsa o våga kommentera mer ;) Kram

Unknown sa...

Om det tycker jag inte (alltsâ om att du slutar blogga dvs!)

Tyra sa...

Fortsätt!

Din blogg är så rolig, smart och välskriven.

Sluta INTE!

ÅSA sa...

Ta gärna en paus men sluta för allt i världen inte och blogga ;) kram från hon i grannhuset

Katarina sa...

Vad tråkigt att höra att du känner dig vilsen.

Om du slutar kommer jag att sakna dina vakna observationer, din humor och dina underbara bilder.

Jag tror du har en möjlighet att förmedla ett Sverige sett med nya, fräscha ögon.

Men hur du än gör håller jag tummarna för att du finner dig till rätta och börjar trivas med livet i Sverige fortare än du anar.

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Ibland ska det sånna tänkestunder till för att man ska klara av o gå vidare...Hoppas ju att du kommer tillbax, gillar VERKLIGEN din blogg!!

Ha en fin tur till stugan, klem Anna

Miss Marie sa...

Hoppas du vill vara kvar i bloggvärlden, kommer sakna dig annars!

Kerstins foto sa...

Nej, inte kan du sluta blogga, du skriver så himla bra och vi är nog många som behöver vår dagliga dos av Annas funderingar. Jag är dålig på att kommentera men tro mig, jag missar inte ett inlägg. :)
Hoppas att du stannar kvar.
Må så gott.

Monet sa...

Förstår att du funerar över det. Men du kan ju inte längre vara Anna of "Sviden" (uttrycket som flera oss inte riktigt har gillat) utan nu är du ju tillbaka i hemlandet. Och du får du döpa om dig kanske?

Vi är lika många som med stort intresse kommer att vilja veta hur återetableringen till det svenska samhället sker. Både för dig i jobbsökandet och för de fantastiska barnens anpassning till Sverige kontra USA.Mannen verkar klara sig bra!!?

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Då kan du blogga om att vara vilsen

Christina sa...

Har full förståelse för att det är mycket som händer i ditt/ert liv just nu... Klart att bloggen blir lidande! Slutar du blogga kommer jag sakna det väldigt mycket!! Men.... kan också förstå att du befinner dig på en "annan plats" i livet just nu, så det är också OK. Du kanske plockar upp bloggtråden en dag framöver...? Ta dig den tid du behöver att landa i ditt "nygamla" liv och se vart det tar vägen. Vi i cyberrymden finns ju kvar här... Alll lycka på vägen och i dina funderingar! O är det så att du fortsätter blogga from Swiden så blir ju det en guldkant på mina frukostar over here!!
Kram på dig!

Anonym sa...

Nä! Inte ska du sluta!

Ulrika sa...

Vad synd om du skulle sluta blogga Anna. Men jag har ju förstått att du har verkat vara i valet och kvalet ett tag nu. Skulle du kunna ta en paus på en månad kanske och vila upp dig? Då skulle du förhoppningsvis få förnyad energi och aldrig mer skrämma oss på detta sätt igen.

Snälla sluta inte...

Helene S Lundberg sa...

Klart att du ska fortsätta med din mysiga blogg Anna. Nu har ju jag hittat hit! Kram från Helene

Livet på Citronodlingen sa...

Neeej, så tråkigt det skulle bli då!!
Men jag förstår dig också.. hade det inte varit för fotoutmaningen jag håller på med hade det varit rätt dött inne hos mig också...

Lotta sa...

Njut av din paus utan dator! Ibland (läs ofta) är det härligt att inte känna tvånget att öppna locket på laptopen.
Med tanke på stoooor flytt, omställningar, nya skolor, jobbsökande och annat som du skrivit om är det inte konstigt att du känner dig vilsen.
Din blogg har ju varit präglad av livet utomlands, och det är alltid spännande att läsa om människor som lever ett annat liv än det vanliga svenska. Men det är ju DU som gör bloggen intressant och rolig att läsa, DITT sätt att se på saker, DINA upplevelser. Jag hoppas att du känner för att fortsätta blogga i fortsättningen också! Anna of Swedens liv i Swiden kan ju inte bli annat än spännande :-)
Stor kram från Lotta

Anna som lämnat barn på läger sa...

Tja, inget varar ju för evigt. Men jag kommer verkligen att sakna din blog. Verkligen. Jätte mycket. Jätte jätte mycket. Snart kommer nog din själ ikapp dig från andra sidan atlanten och du blir bara lika förvirrad som vi andra. ;) Och bloggen kan fortsätta ;)
Kram

Karin sa...

Snälla, sluta inte blogga!! Det är en underbar blogg du har.

ulrika i Enskede sa...

Fortsätt!!!

Trebarnmamman sa...

nej anna .. det är ju så trevligt att kika in till dig varje dag ... alltid lika roligt och man får så många skratt ...hoppas verkligen du känner att du vill vara kvar ...kram iaf och välkommen hem till swiden !!!

Malin sa...

nåmen, nej! sluta inte blogga!

Marianne sa...

Åh, att ni redan har flyttat in! Och vad fint ni får det! Suck, ja en dag ska vi också få det fint.

Jag vet hur det känns, det känns lite vilset på bloggen när man kommer hem. Jag kan fortfarande känna mig lite vilsen. Men när jag funderar på att sluta blogga känns det som om halva livet (överdrivet, men ändå) skulle klippas av, så det kan jag inte. Kanske kommer man fram till en något annorlunda inriktning på bloggen så småningom.

Jag hoppas i alla fall att du fortsätter blogga!

Stora kramar till dig och hoppas att vi kan ses!

Mia sa...

Åh jag hoppas du fortsätter! Jag är inne o läser hos dig till o från och det är lika underhållande varje gång. Du är såå duktig på att fota o skriva. Välkomna tillbaka till Sverige!

Västmanländskan sa...

Jag är helt säker på att alla som brukar läsa här kommer att säga att du MÅSTE fortsätta att blogga. För bloggen kommer att bli saknad om du inte fortsätter. Men det är bara du som kan bestämma det. Vi andra håller bara tummarna för att bloggen får vara. Kram!

Anonym sa...

Oh no sluta inte blogga du har en så vacker blogg!

Anonym sa...

Nej, men inte sluta blogga. Jag gillar din blogg så himla mycket! Enkel, ärlig och härlig. Hade jag varit 20 år yngre hade jag gärna varit ett barn i din familj, lite så känns det.

//En annan Anna, som är 28 år, bor i Uddevalla och hittade hit via en blogg skriven av Sara som bor på Korsika. (Looking for Sara)

Petra Mitt i Livet sa...

Hej Anna! Ville bara ge mig till känna. Jag har läst din blogg i flera månader och gillar ditt sätt att skriva. Vissa andra bloggar har jag slutat läsa nästan innan jag ens börjat pga breeeeda spalter och lååååånga utläggningar... Snart flyttar jag o min familj till New York så därför har jag fullkomligt slukat USA-bloggar utan att lämna så många avtryck själv. Nu kände jag bara att jag ville "säga hej" till dig och tala om att det känns som att jag har lärt känna dig lite grann - du har en förmåga att med några få ord förmedla en ton o känsla av hur du har det och vad du är med om. Du har ofta fått mig att skratta dessutom!! Lycka till med ert nya fina hus och livet här hemma i "Swiden"! Kram :)

Anonym sa...

jo men fortsätt för sjutton. bor i Amerikat sedan 15 år och tycker det är så trevligt att läsa din blogg då och då. Du är en jätte bra fotograf och skribent. och nu är vi ju nyfikna att höra hur det går i sverige.

Mrs Clapper sa...

Vara! :(

Anonym sa...

Hei
Jeg har fulgt bloggen lenge, men aldri lagt igjen kommentar, men nå måtte jeg bare:) Din blogg er en must for meg! Dine hverdagsbetraktninger har fått meg til både å le og gråte. Du skriver så bra og har flotte bilder.
Jeg håper virkelig ikke du slutter å blogge!
Klem fra Norge

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Steve sa...

Tråkigt i så fall, för det skulle vara intressant att få följa hur du ser på livet här i Sverige efter några år over there.

Anonym sa...

Jag förstår......hade en ganska bra blogg själv för nåt år sen. Men polis-sonen önskade att jag stängde den el iallafall inte utlämnade ngt om familjen. Så jag stängde den på direkten. Jag SAKNAR att blogga jätte-mycket. Jag har både skriv-klåda och har mkt att säga......

Men, "a man has to do what a man has to do..." eller vad man nu säger.... =)

Livet just nu sa...

Jag som just hittat dig!

Hoppas lusten kommer tillbaka, kanske behöver du landa lite först?

Kram.

Anonym sa...

Hej,
då kommer jag sakna din fina blogg väldigt mycket.
Maria i San Remo

Anonym sa...

Fortsätt snälla du! Din blogg är så härlig att läsa. /Lisa K

Fourmum sa...

Saknar dig! Kram

anna of sweden sa...

kajsa
Åh, inte kan jag sluta efter att ha fått en sådan kommentar! ;)


karin
Det var en härlig långhelg. Jag fick ny energi och kör på ett tag till.


desiree
Just det där med bloggvännerna gör att jag vill fortsätta. Bloggandet är ganska faktiskt.


cari
Jo, du har nog rätt. Bloggen är en skön ventil.


gissan
Kram!!!


gunnar
Vad glad jag blir. Tack för din fina kommentar!


fourmum
Ja, snälla. Kommentera mer! Så ska jag genast gå in och kika hos dig.


dosiss
Okej då. Jag fortsätter. ;)


tyra
Åh, Tyra. Så glad jag blir. Och så ledsen jag är att vi inte hann ses i sommar. Den här sommaren var lite konstig för oss - utan bil och med en pappa i huset som renoverade hus varannan dag. Hälsa hela familjen! Kram!


åsa
I'm back. :) Kram!


katarina
Tack, snälla!


anna
Klem!


marie
Jag fortsätter ett tag till. Får se om jag kan hitta min nya svenska bloggidentitet. :)


kerstin
Åh, vad glad jag blir, Kerstin! Det värmer! Har varit en dålig bloggläsare den sista tiden - men ska snart komma in och kika hos dig igen.


monet
Jag kör på ett tag till - och ser om jag kan hitta en ny identitet som svensk bloggare i Sverige.


umepojk
Så får det nog bli. Fast förhoppningsvis är jag inte vilsen i all evighet ... ;)


christina
Okej, jag hänger med på dina frukostar ett tag till. ;)
Synd att jag aldrig kom till dina trakter. Det hade varit kul att ses!


brysselkakan
Okej, då. :)



ulrika
Jag har varit i valet och kvalet länge. Men bloggandet ger så mycket att jag känner att jag inte vill ge upp det helt. Fast det blir kanske på ett annat sätt framöver. Vi får se.

Unknown sa...

Anna. Du kommer fortsätta. Livet är bara lite omvälvande just nu. Jag vill gärna fortsätta följa din blogg.

anna of sweden sa...

helene
Kram!


helena
Jag provar ett tag till. Får se om jag kan hitta något kul att skriva om.


lotta
Åh, vad fint sagt. Tack. Kram!


anna
Själen är inte riktigt ikapp än. Medan jag inväntar den skriver jag vidare. Läger? Så kul! Vad för läger?


karin
Nej, det kan jag inte nu. Inte efter att ha fått så många fina kommentarer. :)


ulrika
Okej då. :)


trebarnsmamman
Tack, snälla. Jag fortsätter ett tag till och ser om jag kan hitta någon swiden-identitet.


malin
Okej! Jag kör vidare. :)


marianne
Bloggen har varit så viktig för mig under de här åren. Och så plötsligt är jag här. Och anna of sweden tappade identiteten. Men jag ska fortsätta ett tag till och känna mig för.

Ja, det hade varit himla kul att ses. Kanske någon gång framöver.

Kram!


mia
Åh, hej! Så kul att höra av dig. Hoppas att allt är bra.
Stor kram!


västmanländskan
Jag har blivit övertygad. Jag kan inte sluta. Inte nu i varje fall. Kram!


anonym
Tack, snälla. Vad glad jag blir.


anna
Oj, vilken fantastisk fin kommentar! :D Tack, snälla!


petra
Åh, ska du flytta till New York!? Lyckost. Jag ska genast kika in hos dig. Och du, vad kul att du kommenterade.


anonym
Vad roligt att du kommenterade. Var i USA bor du?


mrs clapper
Okej! :)


anonym i norge
Efter en så fin kommentar kan jag ju verkligen inte sluta att blogga. Klem tillbaka!


steve
Jag undrar just hur länge jag kommer att känna mig utlandssvensk och se på Sverige med sådana ögon.


anonym
Vad trist att du var tvungen att sluta. Men jag förstår dig. Du får starta en ny, lite anonym blogg.

anna of sweden sa...

livet just nu
Nej, nu kan jag verkligen inte sluta. Inte när du just hittat hit. Det hade ju varit taskigt. :)


maria
Så trevlig med en kommentar från San Remo! :) Jag fortsätter ett tag till! :)


lisa k
Åh, vilken fin kommentar. Jag fortsätter! :)


fourmum
Du är snäll, du! Kram tillbaka!