lördag, juli 02, 2011

very swidish

I dag var vi på något av det mest
svenska [och tråkiga] jag vet.

återvinningscentralen.

Tacka vet jag Amerikat.

Där kommer de ju och hämtar
skräpet åt en.

9 kommentarer:

Helena sa...

hehe, lite bortskämd ;o)

Erika sa...

Usch ja... Det är bra att det finns, men så himla tråkigt. Vi mer eller mindre bodde där vareviga kväll under de två veckor vi rensade ur huset i höstas. En bra grej med sophanteringen over here är recycling-tunnan, vi hade inget sånt i vår kommun i Sverige utan fick åka iväg med allt. Nu kan jag recycla det mesta runt husknuten. :)

a piece of happiness sa...

Men är man bättre på återvinning i USA eller är problemet större där och det är därför man hämtar så ofta??

Hos oss hämtas också soporna varannan vecka, vilket är ibland outhärdligt på sommaren. Det gäller att äta rätt sorts mat och inte skalade räkor i början av en sådan period, vilket vi har gjort utan att tänka efter.
Knäppt att man ens ska behöva tänka efter vilken mat man kan och inte kan äta för sopornas skull ;)

olgakatt sa...

Det där är väldigt olika i olika kommuner! Där jag bor kommer sopbilen varje vecka. Det som är besvärligt är att hålla reda på vilken sorts sopor som hämtas en viss dag eftersom vi har flera tunnor och ett antal extrakorgar och extrasäckar. Tack och lov har vi minnesgoda grannar så vi ser vad de har satt ut och gör likadant, haha.
I Malmö, där min mor bor, sorterar man inte ännu, vilket vi, som sorterat i minst 10 år, tycker är skandal. Likadant lär det vara i de andra storstäderna.

Desiree sa...

Ha ha jag känner igen det där. Min C är mycket mer nogrann med sopsorteringen i våran familj. Jag orkar inte alltid sortera exakt rätt. Men visst borde jag bättra mig. Får försöka mer.

Taina sa...

Ja tänk vad svenskt det där är. Himla bekvämt här måste jag säga. Bara att ställa ut...men pantburkarna får jag dock fixa själv. De skulle komma på en teknik och ta dem med och sedan ge en betalt, eller nåt sånt.

Kramelikram

brysselkakan sa...

Absolut dötrist...och väldigt svenskt!

anna of sweden sa...

helena
Vädligt bortskämd.


erika
Håller med. Bra att de finns - men ack så trist.
Vi hade hämtning av allt i Amerikat. Vanliga sopor två dagar i veckan, trädgårdsavfall en dag, grovsopor en dag och återvinning en dag. Tala om service.


a piece of happiness
Sverige är mycket bättre på återvinning. Det där med att man hämtar soporna i USA har nog mer med servicen att göra. I USA är man betydligt bättre på service än här i Sverige.


olgakatt
Märkligt att det är så olika. Jag antar att målet är att alla kommuner ska sortera. Vi har sådana där jättestora tunnor - med en massa olika fack - i så väl sommarstugan som det nya huset. Bra. Men det tar ett tag tills man fått in tänket, känner jag.


desiree
Jag försöker, men helt lätt är det inte att veta vad som är vad.


taina
I PA hade vi ingen pant så där åkte burkarna med återvinningen.

Kramelikram och lyckelilyckatill!


brysselkakan
Och så duktiga vi svenskar är på det där med återvinning och miljötänk. Heder åt oss.

Ulrika sa...

Bra tips till a piece of happiness: Frys räkskalen tills det är dags att sätta ut tunnan. Då kan man äta räkor precis när man vill, utan att soptunnan luktar pyton. Men gör sen inte som jag som glömmer räkskalen i frysen... :)