lördag, juni 18, 2011

kobe beef

Det masserade köttet
kan man läsa om här.

Visst är det härligt.

Att få lära sig något
nytt varje dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Maken har ätit Kobe beef på Hilton i Kyoto. Kan väl säga att den notan var jag glad att någon annan stod för, bara biffen kostade motsvarande 25 000 svenska kronor! I Kobe masseras dessa kor med honung och de får dricka öl. Korna alltså.
Att det var så dyrt berodde kanske inte enbart på korna, han som bjöd hade sitt egna privata bord på Hilton!

anna of sweden sa...

brysselkakan
25.000!? Åh, hjälp!

Anonym sa...

På en bra "vanlig" restaurang i Tokyo kan man få en ok Kobe-meny för runt 1200 kr. På den restaurangen jag var på låg det mellan 500 (smakprov) till 3600 (hel meny).

Kan tillägga att köttet motsvarade alla förväntningar. De sista bitarna åt jag helt råa, de bara smälter i munnen.

Det kan ju vara värt att passa på, Kobe finns bara i Japan och exporteras enbart till Macau.