måndag, juli 05, 2010

sånt jag glömt bort

Det var ju väldigt vad de svenska
sedlarna är små.

Inte alls lika långa och smäckra
som de amerikanska.

7 kommentarer:

Marianne sa...

Så fina bilder från Hufvudstaden!

Delningsavgift?!?! Det var det värsta jag har hört! Så vansinnigt fånigt. Stackars turister måste tro att vi är alldeles galna.

mammaxtre sa...

Och färre mynt har vi i Swiden mot vad de har där i Amerikat :-)

Mimmi sa...

Ha, ha... Ja, det reagerar jag över varje gång jag är i Sverige. Tycker faktiskt att det är lite irriterande att alla sedlar inte är av samma storlek. Men det är en vanesak - när jag först kom till USA tyckte jag att det var irriterande att sedlarna INTE var av olika storlekar. ;o)

Hoppas ni har det bra där i Sverige! :o)

Fru F sa...

och jag hade glömt bort hur långa och smäckra de amerikanska är :)

anna of sweden sa...

marianne
Galna och snåla ...

mammaxtre
Ja, fy vad irriterande alla de där amerikanska mynten är!


mimmi
Ja, det är verkligen en vanesak. Och jag fick köpa ny plånbok när jag flyttade till USA. Mina pengar fick ju inte plats.


fru f
:)

Ulrika sa...

När jag kommer hem känner jag mig som en turist ibland. De svenska mynten och sedlarna har ju förändrats en del under de år som jag har bott utomlands. Så där står jag och fumlar och räknar och tittar på dessa främmande sedlar och mynt när jag ska betala. Men fina är de tycker jag. Fina svenska pengar. Allt som är svenskt är lika med underbart. Förutom de oartiga invånarna då förstås...;)

anna of sweden sa...

ulrika
Själv känner jag mig som en turist när det kommer till kortbetalning. Chipavläsare i kortbetalaren. Det har jag inte i Amerikat.

Och jag håller med dig. Det mesta i Swiden är alldeles underbart.