tisdag, december 09, 2008

$ på drive-through

Igår tog jag ut pengar.

I en drive-through-bankomat.

Hur amerikanskt är det på en
skala?

17 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Fy vad hemskt!
Kommer du att göra det igen?
Själv försöker jag att röra på mig så mycket som möjligt, gå och cykla istället för att ta bilen (om det är ganska nära). Är alla amerikanare lata?
Ha det bra
Camilla

Victoria sa...

Oooh, avancerat! Det har inte jag vågat mig på än - fast det beror mest på att min fönsterhiss är trasig så jag inte får ner rutan...

Malin sa...

Hej Anna!
Har hittat hit genom ngn annan blogg (tror det var Citronfjärilen) och fastnat för enkelheten, dina smycken och att få höra om hur det är "over there". Ville bara ge mig till känna eftersom du gillar kommentarer. :) Malin

ulrika i enskede sa...

Men det låter inte helt fel! Jag kan allt oftare känna att man är väldigt utsatt när man tar ut pengar från en bankomat utomhus. I en bil är man ändå lite säkrare. Men det är sällan jag tar ut större summor i och för sig.. ha, ha!

Anonym sa...

Snacka om amerikanskt! Men till något svenskt...GRattis på Anna dagen, själv ! Så härlig dagen varit! Det rullar på och snöar så maken sitter och tar igen sig i soffan efter handskottning (sen fyrhjulingen bestämde sig för att säga uppsig) Ha det så bra i staterna! Kram anna

pudelflicka sa...

Hej igen,
Det är alltid trevligt att titta in till dig också. Just nu före jul har inte jag så mycket inspiration att blogga heller men det kommer nog tillbaks.
Hedvig

Camillas Foto sa...

Hej!
Vad kul om du också fotar ett träd en gång per månad, ut och leta upp ett så börjar vi i januari.
Ha det bra
Camilla

Petra H sa...

Ha ha, det är vääääldigt amerikanskt men jag antar också väldigt praktiskt... själv har jag ingen bil så jag går till bankomaten ;-)

Mimmi sa...

Ha, ha...
Nu är du verkligen Amerikaniserad! Jag har bott i USA i 13 år, och det är nåt jag inte har gjort än. Mest är det väl för att jag nästan aldrig använder mig av en bankomat - de få gånger jag tar ut cash, så gör jag det i och med när jag handlar (cash back). :o)

anna of sweden sa...

Camilla
Äsch, det är inte så hemskt. Man måste ändå köra överallt i det här landet. Så då kan man lika bra svänga förbi bankomaten också. ;)

Vet inte om människor här är särskilt lata. Det går liksom inte att ta sig någonstans utan bilen. Allting ligger så utspritt. Jag kan inte ens handla en liter mjölk utan bil. DET är lite jobbigt.


Victoria
Haha, ja då kan det ju vara svårt att använda drive-through-bankomaten! ;)


Malin
Välkommen till mig! Vad kul med en kommentar. Ja, du har rätt - jag blir så glad, så glad av kommentarer. Det är mycket roligare att skriva när man får respons från de som läser.

Nä, nu skuttar jag in på din blogg.


Ulrika
Äsch, själv tar jag bara ut jättesummor.
Är man lyxhustru så är man ... :D
*host*


Skrivanne
Detsamma! Har du lagt lutfisken i blöt?

Så mycket snö?


Hedvig
Det räcker med dina fina hundbilder så blir jag glad. :)


Petra H
Va? Ingen bil? Klarar man sig utan det? :D


Mimmi
Cash back? Det har jag missat. Hur funkar det?

anna i CO sa...

I love it! Så praktiskt! Här har vi även drive through på posten.
Grattis på namnsdagen du med;)

Annika sa...

Typ super amerikanskt kanske??! ;-)

Men lite småkul, min Linus skulle kunna döööööö för att få vara med om det :-D

Trevlig kväll!!

kramis

Annika sa...

Det är med en stor Ära jag tilldelar just Dig Nobelpriset 2008inom ämnet Mammakunskap!

Inne på bloggen kan Du läsa mer om vad det innebär!

Grattis!! Du är UNIK!!

Annika sa...

Det var så lite så :-)

Du är värd den tusen gånger om igen för Din fantastiska prestation som Mamma!!

Kramis

Mimmi sa...

Cash back funkar som så att när du betalar med ditt Debit Card i en masking där du drar kortet själv, så frågar den om man vill ha Cash tillbaka, och man får ett antal val $20 $40 $60, eller så knappar man in en summa själv. Alltid när jag är ute och handlar mat så kör jag med cash back. Detta kan man göra i alla kassor där de har maskinen där man drar kortet själv, såväl som "Self Check Outs".

Bekvämt och bra för man behöver inte leta upp en bank/bankomat. Kommer ens inte ihåg när jag plockade ut pengar ur en bankomat senast. :o)

Johanna sa...

Hej! Nu har jag läst ikapp din blogg. Har varit ute på visft så det har blivit lite lite bloggläsande de senaste dagarna. Jag hoppast att söta K mår bättre och att du njuter av körkortet! Drive through bankomat skulle jag vilja ha, supersmidigt. Det och gratis refills på drickor. Fattar inte att en cola ska behöva vara så dyr här.

anna of sweden sa...

Mimmi
Tack för tipset. Mycket bra jag får lära mig av dig!


Johanna
Welcome back!