Underbart! Undrar vad de gör med gulan? En gång på ett cafe (i Köpenhamn tror jag det var) såg jag personalen stå och skära långa vita rullar i tunna skivor. Sen såg jag att rullarna var gula i mitten. Det var ägg - omskapta så varje skiva blir perfekt...
Just det...men kan man inte köpa hela vispade ägg på flaska också? Både vitan och gulan? ÄSCH, jag vet inte...brukar inte kolla det där så noga på affären. Grabbar bara mina ekologiska ägg och går...men nu måste jag nog kolla nästa ggn, hahahahaha!!! Kram!!!!
Det är för att de har skrämt livet ur di stackars amrisarna med äggulor och kolesterol, tror jag. Men för en annan som faktiskt mest gillar det vita på ägget, så är det perfekt :-). Mums för äggviteomelett med smält gul ost... Hm, jag tror att jag varit här liiiiite för länge ;-). Kram!
Anna Förmodligen väldigt artificiell - eller så är det ett väldigt slöseri på gulor - eller så bakas det något av gulorna ... Spännande är det i varje fall. :)
Dosiss Vet faktiskt inte. Äggallergiker som jag är.
Cecilia Inte konstigt att barnen gör "lemonade" av pulver i skolan ...
Åsa Japp. Hur lätt som helst! ;)
Lenis :D
Utlandsmamman Och i andra länder svälter folk ...
Annika Vet faktiskt inte. Det kan kan förmodligen. Har aldrig köpt på flaska själv. Vi kör den lite omoderna varianten i skal.
Jenny Smält ost? Du ÄR amerikan! :)
Camilla Ja, det undrar jag också. Får ut och undersöka. :)
Taina Visst låter det läbbigt?
Vi kör med den gamla hederliga varianten i skal. Eller rättare sagt - familjen kör med den varianten. Själv är jag äggallergiker så jag kör inte med någon variant alls. Lika bra det.
Jag jobbar på restaurang. Och en gång fick vi äggula på flaska i en leverans. Det var lite konstigt. Men jag tror jag vet vart äggulorna tog vägen då ;)
Om man gillar maränger är det nog fantastiskt praktiskt, man slipper få en massa äggulor över. För vad gör man av äggulor egentligen? Majonnäs är ju både svårt och onyttigt.
Inte så konstigt - de flesta amerikanska recept använder mycket mer äggvita än äggula. Jag har vänner som slänger gulan, eller ger till sina djur. Margaretha
em Det känns ju bättre om gulan används. Man kan ju alltid använda den till håret. För man får snyggt hår om man gör en liten äggule-inpackning. Tror jag. Har jag hört.
Det går nog köpa det mesta...förutom äggula då... Man funderar ju hur artificiell den är...vitan alltså...som saknar gulan...
SvaraRadera;) Kram Anna
En special för att kunna vispa ihop maränger, eller?
SvaraRaderaJa här kan man köpa pulver-äggvitor......knasigt!
SvaraRaderaHihi man undrar vad de gör med gulan? Hur är det att bo där borta, är det lätt att gå upp i vikt, Med den feta maten?
SvaraRaderaKram Åsa
Ja du ser Amerikat hehe...
SvaraRaderaHa en bra dag
Underbart! Undrar vad de gör med gulan? En gång på ett cafe (i Köpenhamn tror jag det var) såg jag personalen stå och skära långa vita rullar i tunna skivor. Sen såg jag att rullarna var gula i mitten. Det var ägg - omskapta så varje skiva blir perfekt...
SvaraRaderaJust det...men kan man inte köpa hela vispade ägg på flaska också? Både vitan och gulan?
SvaraRaderaÄSCH, jag vet inte...brukar inte kolla det där så noga på affären. Grabbar bara mina ekologiska ägg och går...men nu måste jag nog kolla nästa ggn, hahahahaha!!!
Kram!!!!
Det är för att de har skrämt livet ur di stackars amrisarna med äggulor och kolesterol, tror jag. Men för en annan som faktiskt mest gillar det vita på ägget, så är det perfekt :-). Mums för äggviteomelett med smält gul ost... Hm, jag tror att jag varit här liiiiite för länge ;-). Kram!
SvaraRaderaVad konstigt, undrar vad de gör med gulorna?
SvaraRaderaHa det bra
Det har jag inte sett! Vet inte om jag vill se det heller. Yäk! Har du provat det? Och du, ett mysterium. Vart tog äggulan vägen ;)
SvaraRaderaKramelikram
Anna
SvaraRaderaFörmodligen väldigt artificiell - eller så är det ett väldigt slöseri på gulor - eller så bakas det något av gulorna ... Spännande är det i varje fall. :)
Dosiss
Vet faktiskt inte. Äggallergiker som jag är.
Cecilia
Inte konstigt att barnen gör "lemonade" av pulver i skolan ...
Åsa
Japp. Hur lätt som helst! ;)
Lenis
:D
Utlandsmamman
Och i andra länder svälter folk ...
Annika
Vet faktiskt inte. Det kan kan förmodligen. Har aldrig köpt på flaska själv. Vi kör den lite omoderna varianten i skal.
Jenny
Smält ost? Du ÄR amerikan! :)
Camilla
Ja, det undrar jag också. Får ut och undersöka. :)
Taina
Visst låter det läbbigt?
Vi kör med den gamla hederliga varianten i skal. Eller rättare sagt - familjen kör med den varianten. Själv är jag äggallergiker så jag kör inte med någon variant alls. Lika bra det.
Jag jobbar på restaurang. Och en gång fick vi äggula på flaska i en leverans. Det var lite konstigt. Men jag tror jag vet vart äggulorna tog vägen då ;)
SvaraRaderaOm man gillar maränger är det nog fantastiskt praktiskt, man slipper få en massa äggulor över. För vad gör man av äggulor egentligen? Majonnäs är ju både svårt och onyttigt.
SvaraRaderaVad jag vet görs det en hel del omeletter på bara äggvita pga kolesterolhotet.
SvaraRaderamillarocker
SvaraRaderaFörst pch främst - välkommen hit!
Aha, så där har vi lösningen på gåtan med de försvunna äggulorna. :)
Katarina
Jo, nu vet jag. Äggulorna häller man på flaska och skickar till restauranger. (Se kommentaren här över.)
Chris
Vet du oim det finns att köpa i Sverige? Äggvita på flaska?
Inte så konstigt - de flesta amerikanska recept använder mycket mer äggvita än äggula. Jag har vänner som slänger gulan, eller ger till sina djur.
SvaraRaderaMargaretha
em
SvaraRaderaDet känns ju bättre om gulan används. Man kan ju alltid använda den till håret. För man får snyggt hår om man gör en liten äggule-inpackning. Tror jag. Har jag hört.