måndag, januari 26, 2009

söndagsfika


Hembakade semlor!
Med torrjäst från Sverige (tack mamma och
pappa) och mandelmassa från Danmark -
inköpt i den lokala matbutiken.
Mums, mums!

19 kommentarer:

  1. Den verkar toppen god... blir lite sugen så här på morgonkvisten! Ha en härlig dag, Anna! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Attans va sugen man blir på semlor nu då

    SvaraRadera
  3. Semlor ja! Har helt givit upp att vänta på fettisdagen. Men mina var bara vanliga köpta, men åh så gott ändå! Äter dem helst i varm mjölk. Har fått med ena sonen på det också. Inte den andra, han vill dessutom helst ha wienerbröd. Han tycker det är väldigt märkligt att man frivilligt kan äta en massa grädde... men socker går bra! Ha ha!

    SvaraRadera
  4. Semlor ja! Har helt givit upp att vänta på fettisdagen. Men mina var bara vanliga köpta, men åh så gott ändå! Äter dem helst i varm mjölk. Har fått med ena sonen på det också. Inte den andra, han vill dessutom helst ha wienerbröd. Han tycker det är väldigt märkligt att man frivilligt kan äta en massa grädde... men socker går bra! Ha ha!

    SvaraRadera
  5. Åh vad sugen jag blir på semlor nu! Inte bra kl 9 en måndagsmorgon :)

    SvaraRadera
  6. waoow! vad sugen jag blev! vilken proffsigt snygg semla!

    SvaraRadera
  7. Wow, den såg ju himla go ut. Jag har inte ätit någon ännu. Men det blir väl snart.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Åh vad gott!! Man kanske får göra ett försök att baka bullar...och göra egen mandelmassa:)
    Jag åt en semla innan jag åkte från Sverige, förra året missade jag dem helt.
    En frestande bild!!

    SvaraRadera
  9. Å det ska jag äta när jag kommer till Sverige om en dryg vecka! Guuuuu va gott!

    SvaraRadera
  10. nar ar det semeldagen? jag tankte jag skulle anstranga mig iar och servera semlor har hemma. Ellie tycker det ar sa gott.

    SvaraRadera
  11. Mums, men varför måste du fresta mig Anna?
    Tänkte dra ner på kakor men nu går det ju inte, överallt finns det semlor som får det till att snurra i huvudet på mig...
    Ha det bra
    Camilla

    SvaraRadera
  12. Neäääj...ANNA!! VAD gör du????? Jag blir tokig...JAG VILL OXÅ ha!! NU!!
    GUd så GOTT!!
    Min kompis Lotta brukar fixa så goda åt vår svenne-frukostklubb. I canot wait!!
    NU blev jag akut semlesugen...
    SLURP!!

    SvaraRadera
  13. Är den svenska torrjästen bättre? Dina bullar ser ju stora och fina ut.
    Jag skall göra ett nytt försök närmre fastlagssöndagen, mina bullar blev så små och ynkliga sist.

    SvaraRadera
  14. Mmmm... ser jättegott ut!
    Semlor är en av dom bra sakerna med våren. Och dom kan man ju fixa själv! Svårare är det med tulpanerna. Finns inte än här heller, men hyacinter! Som är en julblomma!

    Ha en härlig vecka! Hoppas att ni har lite bättre temperaturer den här veckan. Här blev det visst -14 igen! (Celsius alltså!)

    SvaraRadera
  15. Anna
    Detsamma till dig - ha en härlig dag!


    Sindarin
    Bara ut och köp - det kan ju ni lyckostar i Sverige göra. Här måste man minsann baka själv om det ska bli några semlor.


    Ulrika
    Köpta är ju väldigt goda - godare än hembakade skulle jag vilj säga. I varje fall min hembakade. De blir så himla mäktiga. Men med mjölk ... Nja. :)


    Ab beau
    Ja, det var ju lite elakt av mig! ;)


    Svensk chekchouka
    Visst är den snygg?


    Nattsyrran
    Har du inte ätit än?
    Tycker du inte om semlor eller har du bara bra karaktär? :)


    Ninni
    Förra året gjorde jag egen mandelmassa. I år hittade jag färdig. Rätt kul att baka själv.


    Marianne
    Å, lyckost som ska en sväng till Sverige. Glöm inte att äta lite Lingongrova också! ;)


    Jessica
    Vet faktiskt inte. Någon gång i februari.


    Camilla
    F'låt! ;)


    Annika
    Haha, I'm sorry. Men du och Karolina kan väl baka idag, vet jag! Perfekt syssla en studiedag. :D


    Anna
    Ja, det lyckades bättre med svensk torrjäst. Men allra bäst resultat blir det med färsk jäst, tycker jag. Fast det verkar ju vara en raritet här.

    SvaraRadera
  16. Fröken Anki
    Och här finns det bara påskliljor.
    Märkligt land, det där Amerikat! ;D

    SvaraRadera
  17. Snubblade över denna info på nätet och tänkte genast på dig!
    "Ett försök att omvandla Amerikansk jäst till vår svenska färskjäst
    Jag är inte riktigt säker på förhållandena men det är en bit på väg.
    1 teaspoon instant yeast = 10,5 gram färskjäst.
    1 teaspoon active dry yeast = 7,9 gram färskjäst.
    1 teaspoon instant yeast = 1 1/4 teaspoons active dry yeast.
    1 teaspoon active dry yeast = 3/4 teaspoon instant yeast."
    OBS! Ej faktagranskat!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!